Dag Hamelen en Corona


Gisteren, woensdag 20 januari 2021, heeft het kabinet strengere maatregelen aangekondigd om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.

Hoewel we ons bij Dag Hamelen aan alle geldende hygiëne- en afstandsregels houden, beseffen we terdege dat ons publiek grotendeels tot de groep kwetsbare mensen behoort die juist extra beschermd moet worden, terwijl we ook nog in een verpleeghuisgebouw gevestigd zijn.

De Engelse variant die zich razendsnel en onvoorspelbaar verspreidt, dwingt ook ons om die reden tot striktere maatregelen.

Daarom hebben we besloten onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en met ingang van vandaag Dag Hamelen te sluiten tot dinsdag 9 februari.

Op deze wijze leveren wij onze bijdrage om de verspreiding van het virus tegen te gaan, hoezeer het ons ook spijt om Dag Hamelen te moeten sluiten.

De volgende Coronamaatregelen gelden straks weer:

Cliënten komen alleen op de afgesproken momenten. Wijziging is mogelijk na overleg met Egbert of Renée.
Overige bezoekers zijn uitsluitend welkom op uitnodiging van Renée of Egbert.

Bij klachten zoals hoesten, verkoudheid of verhoging: thuis blijven en afmelden bij Egbert of Renée.

Na binnenkomst handen wassen en hygiëne-handgel gebruiken.

In de ruimte is geen mondkapje verplicht, maar zodra je de gang opgaat, is het dragen van een mondkapje verplicht (algemene openbare ruimte).

Openingstijden
Dag Hamelen is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur, uitsluitend voor genodigden.

Indeling en gebruik van de ruimte.
Dag Hamelen beschikt over 3 ruimtes:
De hoofdruimte bestaat uit 2 delen (de entree- en de caféruimte) die door een glazen wand en een glazen schuifdeur worden gescheiden van elkaar.
De derde ruimte is het “atelier”. Deze ruimte wordt ook gebruikt als stiltewerkplek. In het atelier is maximaal ruimte voor 2 personen op een afstand van ruim 1,5 meter van elkaar.

De plaatsing van alle stoelen en tafels in alle 3 de ruimtes is zodanig dat de afstand tussen zittende bezoekers 1,5 meter is.

Entree
Er zijn 2 ingangen: onze eigen ingang aan de Damstraat en de ingang in huize Kohlmann via de hoofdingang van het gebouw.

Activiteiten:
We leggen de nadruk op activiteiten die solo kunnen worden gedaan, zoals kleuren, woordpuzzels en lezen. Elke cliënt ontvangt een eigen map met eigen materiaal. De map wordt voor en na elk gebruik gedesinfecteerd.
Spelletjes
De materialen worden vooraf en na afloop gedesinfecteerd. Degenen die een spelletje willen spelen, desinfecteren hun handen vooraf.

Muziek
Wanneer een aantal cliënten daar animo voor heeft, kan er op verzoek muziek afgespeeld worden via Spotify.

Films kijken
Het kijken van films kan in de caféruimte waar de TV aan de muur hangt. We beschikken niet alleen over een groot aantal DVD’s, maar ook over een eigen NETFLIX-aansluiting.

Extra activiteiten
Wanneer er animo voor is, wordt er met cliënten één op één gewandeld.

Hygiëne
Zowel aan het begin als aan het eind van de openingstijd worden tafels, stoelen en de keukenruimte schoongemaakt.
Bezoekers wassen hun handen bij binnenkomst en na elke toiletgang.
In iedere ruimte staat een desinfecterende hand-gel voor gebruik na binnenkomst en toiletgang.
Bij alle wasbakken staat desinfecterende handzeep en hangen dispensers met papieren handdoekjes.
De ruimte wordt 2x per dag ontsmet volgens protocol (lichtknoppen, deurklinken, etc.) en aan het einde van de week grondig schoongemaakt.
De toiletgroep wordt minimaal 1 maal per dag schoongemaakt.

Ventilatie
In iedere ruimte is een klapraam aanwezig dat tijdens de openingstijden opengezet kan worden. Hiermee borgen we voldoende ventilatie.
Voor handelingen in onverwachtse situaties die niet op anderhalve meter afstand gedaan kunnen worden (zoals EHBO bieden of bij zeer heftige emoties) zijn extra hulpmiddelen aanwezig: mondmaskers, een spatbril en schort.

Renée en Egbert, 4-1-2021

Dit zijn wij, Renée en Egbert